söndag 8 mars 2009

Blåmes - inne och ute - och lite överallt...

Min första fiber från månadsklubben är klar, samma dag som nästa fiber ramlade in! Garnet är spunnit ganska tunt på en Greensleeves-slända, sedan har jag även gjort mitt första försök på Navajo-ply. Jag tvinnade med ganska korta "maskar", lite ojämnt blev det. WPI har jag glömt mäta...., men 100g gav ca. 155m.Men jag tycker det blev väldigt fint! Kanske lite korta färgövergångar, jag får fundera på det till nästa gång. Vad skall jag göra med det, tro?

Samtidigt som jag fotade, hoppade en liten blåmes runt i trädet här utanför. Mysiga fåglar, värre är det med en flock kråkor, kajer och råkor, som jag av erfarenhet vet kommer gå upp kl.03.15 senare i vår. De jagar bort de mindre fåglarna, bland annat blåmesen, från fröbollar. Usch. Jag föredrar småfåglar och deras fågelsång.

Jag gillade masham-fibrerna, lärde mig mycket om drafting på den här fibern. Men blåmesfibrer finns numera överallt här hemma! Nu är jag i gång med att fördela kungsfiskarfibrerna runt i hushållet - eh, jag menar - spinna på min nya Spindolyn...

2 kommentarer:

fale artut sa...

Så vårfräscha färger,det blev ju jättebra!

Tina sa...

Ser jättefint ut! Jag har fortfarande lite problem att kedjetvinna, det blir lite knorvligt och knöligt på sina ställen, men du har ju lyckas jättebra!
Och det är generöst av dig att dela med dig av fibrerna till familjen - jag är säker på att de uppskattar att få lite extra fibrer i maten, i soffan, på kläderna..... :)