tisdag 24 februari 2009

Fastlagsbulle

Jag föll till föga för en sländspinnarutmaning på Ravelry. Februari månads tema var Mardi Gras, och jag måste erkänna att jag tills häromdagen inte hade en aning om vad detta egentligen var (pinsamt, jag veeet). Så jag blev lite nyfiken och kollade på wiki, så visar det sig att det är karneval i många länder, men gamla hederliga fettisdagen här i norr :-) Så mitt bidrag till utmaningen blev en 17 grams semla, garanterat mjölk- och glutenfri.
Jag har massor med soja och bambu kvar, inköpt hos allas vår favvo-fiber-dealer, så det kan ju bli fler semlor. Sojan blir nog ingen favoritfiber för min del, väldigt svår att hantera tycker jag, men det färdiga garnet blir härligt, så det kan vara värt besväret.

3 kommentarer:

Tina sa...

Hahaha, vilken semla! Den vill ju tom jag äta upp, trots att jag inte är ett traditionellt semel-fan.
Säkert mindre kalorier också, soja är ju nyttigt säger dom :)

Åsa - "LaOsica" sa...

Jaa, inte många kalorier i den inte. Det var en kul grej att göra, bra att utmanargruppen inte sätter någon minimigräns för det man ska spinna.

Ulricha sa...

Mysig! Och vad fint fibrerna ligger upplagda på bilden med sländorna. Spann du soja på slända? Jag spann på spinnrock och tyckte att det var knepigt, jag kan bara tänka hur det är med slända.