lördag 14 februari 2009

Blåmesen flög in i spinnrocken

I går kväll satt jag och övade - Long Draw- (suck). Det gick inte alls som jag ville och när jag kom till kasta-allt-genom-fönstret-stadiet tyckte jag det var dags att byta spole. Det kliade lite i fingrarna när blicken föll på Blåmesen som låg och glänste bredvid mig.....

Jag vet inte riktigt vad som hände, men det sa bara slurp så hade all ullen förflyttat sig från golvet till spinnrocken. Har aldrig varit med om en ull som mer eller mindre spinner sig själv som denna gjorde. Jag kröp till och med runt på golvet och kikade så inte katten hade snott med sig en bit in under soffan, för det kunde ju inte gå så snabbt att spinna 100g. Men det gjorde det tydligen.


Sedan kom nästa trevliga överraskning. Efter tvätt blev ullen vädligt mjuk och ullig. Jag har alltså fallit pladask för denna ull. Kanske något för kliigt för en halsduk, men sockar, vantar, mössor, stora koftor.....jag är kär....P.s. Glömde säga att det blev 290m härligt entrådigt fluffigt garn som vill bli ett par sockar så småning om.

2 kommentarer:

Tina sa...

Det är det jag säger - massam rules!!!

:D

Marie sa...

Såååå läckert! Jag sitter själv på en likadan, men väntar på att min bil ska återuppstå från de döda, så jag kan ta mej till spinnlärar'n (spindoctor??) med mina halva spinnrockar så han kan få fart på allt som behövs! Jag börjar bli ganska så irriterad på läget nu...totalt stillestånd.