fredag 29 februari 2008

Mmmmmalakit

Det var inte dumt med lite "grönsaker" till helgen!!! Hur ska jag nu hinna åka till syfestivalen...jag visar ingen bild om nu inte alla har fått sitt paket.

torsdag 28 februari 2008

Nu är det upp till posten

Hej hej!
Jättekul att se vad ni gör av ullen! Hoppas ni även fotar och lägger ut om ni stickar eller gör något med garnet sedan också.

Jag vill bara meddela att marspaketen har postats idag. Nu är det upp till posten om ni hinner få dem innan helgen eller inte.

måndag 25 februari 2008

Ingrids variant på Tigeröga

fiberklubbsv-01

fiberklubbsv-02

Två stycken före och efter foton!

Jag delade upp härvan i två högar, gult & ljust och så brunt. Spann båda för sig å plajade dem(flåt tvinnade :-) ) nu är jag väldans inne på Fair Isle tänket och flerfärgsstickning med 'konventionellt' garn i motsats till mina vanliga utsvävningar. Ville behålla kontrasten gult och brunt. Iofs när jag tittar på alla andras ansträngningar så grunnar jag om det kanske hade räckt med att splitta den längsmed och spinna remsorna 'bara'. Nåja - experimenterandet fortsätter!

Jag grunnar på en mysse i detta - men jag skall fundera lite vidare på mönster.....

Hälsar Ingrid
Här är mitt '"trassel" av otvättade härvor med Tigeröga. Jag delade fibrerna först i 4 och så en gång till. (Kan det ha varit min blogg du tittade på Ulricha?)

Och här hänger garnet till tork - jag använde inga tyngder, det verkade gå bra i alla fall. Jag hade inte så mycket snodd på garnet, det är fortfarande mjukt och skönt. Totalt fick jag 800 m 1-tr garn efter tvätt. Färgskiftningarna ser ut till att ha försvunnit här på bilden men i verkliga livet finns de kvar som tur är! Möjligen skall det bli halsdukar - får fundera på det.

söndag 24 februari 2008


Jag härmade (helt fräckt) någons sätt att spinna Tigeröga. Jag delade den i fyra delar (på längden) och när jag spinner delar jag den ytterligare en gång (en åttondel). Det gick superbra. Ofta blir jag så varm om händerna att ullen "klumpar" ihop sig mot slutet och blir knöligt och ojämt spunnet :-( Men med tunna pencil roving liknande stippar gick det bättre. Jag har hälften kvar att spinna, och jag tror att jag ska behålla det entrådigt... som vanligt :-)


lördag 23 februari 2008

245 meter 2-trådig Tigeröga

Jag ville försöka behålla den fantastiska färgskiftningen som den kom. Så jag delade i mitten på längden och förberedde inför spinningen genom att dra isär fibrerna lite, fluffa till lixom. Sen var det bara att tuta och köra på spinnrocken. Jag spann upp de två halvorna på varsin spole, sen nystade jag upp dem parallellt, för att tvinna ihop dem.

Fler bilder hittar ni här och här. Där skriver jag inte på svenska, så ni får hålla till godo med bilderna ;-)

Den blev ju helt underbart mjuk och fluffig. Jag älskar den! Min mamma fyller år snart och hon fick välja på att få en halsduk stickad i den här eller en 1-trådig Tangerine (95 gr/272m). Jag är väldigt glad att hon valde Tangerine :-)


Jag håller på att lusläsa ett kapitel i Alden Amos spinningbok, för att lära mig om grist, och wpi och andra spännande räkneuppgifter man kan göra med sitt handspunna. Jag vet inte riktigt vad man ska ha alla dessa siffror till, någon som vet?

fredag 22 februari 2008

Tigeröga 1

Tjollahopp!
Jag blev först! - som kanske flera av er har sett så har jag bloggat på min egen blogg om tigerögat, men jag ska i alla fall lägga in bilden här.



Jag delade det i två halvor. Dessa halvor delade jag sedan på längden cirka 12 gånger. Sedan spann jag ihop längderna 6 och 6 och tvinnade ihop varje halva till ett tvåtrådigt garn=två härvor.
1 hg /80 m luftigt och lätt garn. Halsduk kanske??? Jag ta med det i morgon på Svea spinnargille för den som vill klappa på det...

tisdag 19 februari 2008

Blogg för månadsklubben

Nu finns det en blog för alla som vill dela med sig av bilder, frågor och funderingar kring Spinspirations månadsklubb - eller vad som helst som man köpt och spunnit från Spinspiration.

Vi vill alla spinspireras av ert hantverk!