fredag 22 augusti 2008

Äntligen färdigspunnet, jag är så glad.

Nu har jag äntligen lyckats spinna färdigt juniullen Glad. 380 meter tretrådigt garn har jag lyckats få ihop. Det har tagit sin lilla tid. Jag var lite skeptisk till färgerna till en början, men jag tycker mer och mer om dem och har insett att de kommer passa utmärkt till en liten bebiskofta.
Jag insåg direkt när jag fick ullen, ett här ville jag inte blanda färgerna utan göra ett självrandande garn. Så jag valde att kedjetvinna. Jag provad att använda metoden att spinna och tvinna samtidigt. Det var lite bökigt till en början, men jag vande mig snart och sedan blev det riktigt smidigt. Kanske tog något längre tid än att först spinna och sedan tvinna, men jag tyckte det var väldigt skönt att garnet var färdigtvinnat när det koma av sländan första gången. En annan fördel tycker jag var att det blev väldigt lätt att få ett balanserat garn, eftersom man tvinnar precis när man spunnit en längd garn. Då har inte tvisten hunnit sätta sig, och det är bara att kolla så att garnet hänger avslappnat innan man lindar på det.

Nu ser jag fram emot att börja sticka av mitt färgglada garn!

4 kommentarer:

Tina sa...

Vad fint det är! Jag hade precis tänkt spinna upp min "glad" och blanda färgerna, men nu blir jag osäker - kanske ska jag också kedjettvinna.

Hoppas vi får se den färdiga koftan sen!

Åsa - "LaOsica" sa...

Åhh, så fint! Och fantastiskt snygg bild med Bosworth, den är frestande ;-)

Anna sa...

Så fantastiskt vackert.
Känner mig lite förvirrad av alla ord som kedjetvinnad, spinna-tvinna samtidigt... inser vilken otrolig värld som kommer att öppna sig!
Mitt garn blir liksom bara än så länge, jag bestämmer inte själv hur slutresultatet ska bli.Är fortfarande nöjd bara med att kunna styra tjockleken!
Verkligen fint garn du gjort, jag är imponerad!

Åsa i Skuttunge sa...

Det blev ju supersnyggt Emmy!