tisdag 15 september 2009

Åskan

Denna härliga månadsfiber har redan hunnit bli klar. Den var riktigt inspirerande, undra om det går lika snabbt att sticka upp den...


Jag delade varje topsband i tre delar och predraftade lite innan jag spann den så att det blev lite åt longdraw hållet, fast med två händer denna gången.


200g merino blev 516m entrådigt garn med 10wpi. Lite lite överspunnet, men inget som behövde sträckas ut för att försvinna i tvätten.

onsdag 9 september 2009

Duvan som flög

Sista fibern från månadsklubben blev spunnen hastigt och lätt, det var en helt annorlunda fiber än samma sort från en annan förhandlare...., riktigt skönt. Den andra var jag inte så nöjd med, jag var helt ny spinnare och svor över tråden som rök av hela tiden! Nu var det bara roligt. Dock såg jag efteråt att det blev lite hårt spunnet, men det är mitt eget fel. 530 m blev det, wpi har jag inte mätt. Hint, maken , om du läser det här skulle en wpi-mätare kunna stå på listan inför en dag senare i höst.... Duvan flög lika rakt in i en sjal, efter mönster från Fale Artut, tillsammans med en tråd kidsilk. Det blev en ganska stor sjal, som i söndags försvann på cruisetur mot Russland och som så skall få bo i USA med sin nya ägare. Nedanför visar dottern upp sjalen.

Och i dag kom ny månadsfiber, Åska, i merino. I like! Min lilla son hjälpte mig att fläta fibren siden jag inte hinner spinna den just nu, och trodde han skulle få ny halsduk. Sorgen var stor när jag lade bort den.... Men där har vi kanske en ny trend: Fiberflätahalsdukar??? :-)

söndag 6 september 2009

Spinncafé!


Spinspiration välkomnar alla till Öppet hus & spinncafé!
Söndagen 13 sep, kl. 11-15
Ta möjligheten att klämma och känna och prova allt som finns i butiken. Det kommer finnas en del nyheter, och givetvis massor med handfärgade fibrer.
Ta med en slända eller spinnrock, och passa på att spinna med andra, ställa frågor och utbyta tips. Vi håller till i en föreningslokal på Pilotgatan 13 i Skarpnäck, Stockholm. Om man kommer med bil, finns det ett parkeringsgarage precis bredvid lokalen, kontakta oss på info@spinspiration.se för kod till garaget.
Välkomna!

fredag 4 september 2009

något år efter...

... kommer det äntligen en bild på Röda havet. Det är tvinnat med gotlandsull och lite mera om det finns på min blogg

Och här är den lilla härvan med mohair som blev över efter tvinningen, man ser nog att jag hade mycket snodd! Jag skall nog försöka borsta upp den lite för att se om den blir lika fluffig som köpt mohair brukar vara.

tisdag 1 september 2009

Duvan i fraktal tolkning

Nu är den klar. Det tog sin lilla stund, men blev i vart fall klar innan nästa omgång av fiberklubben.

Jag gjorde en fraktal färgfördelning denna gången. Man delar topsbandet på längden en gång. Man tar sedan den ena halvan och delar den i så smala strängar som möjligt och spinner dessa. Det blir då väldigt korta färgintervaller. Sedan tar man den andra halvan ooch spinner som den är eller delar max två gånger. Då blir det väldigt långa färgintervaller. När man sedan tvinna dessa två tillsammans blir det smalrandigt inne i bredare färgrandningar. Är tanken i vart fall. Vi får väl se så småning om. 325m tvåtrådigt ska bli en halsduk - Red Skies at Night - från Ravelry, fast jag döper nog om den till "duvan flyger i skymningen"...