onsdag 25 juni 2008

Då var mitt klart


Ny som jag är inom spinning, så har jag nog i alla fall lyckats med att få till ett strumpgarn i alla fall. Älskar att sitta och spinna på spinnrocken. Det är så fridfullt och man drömmer sig bort.

Längtar redan till nästa månads fibrer.

måndag 23 juni 2008

Klara, färdiga....

När "Glad" kom hem i brevlådan fick jag tänka till. Jag gillar inte att blanda färger i tvåtrådigt garn, det ser ut som raggsocksgarn för mig, så jag ville absolut separera färgerna.

Det slutade med att jag delade fibrerna på längden (till 16-delar, tror jag) och gjorde ett tretrådigt garn, med kedjetvinning (navajo-plying). På det sättet är färgerna nästan helt separerade.



Det ska bli spännande att se vad som kommer i brevlådan nästa månad!

söndag 22 juni 2008

Första fibrerna är färdigt garn!

Nu har två 1-trådiga nystan blivit 2-trådigt! Jag är såååå nöjd och längtar efter att se vad ni andra gör!

Turkos-månadsfiber





Hej hopp,
Det regnar idag på Västkusten, så vad passar bättre än med lite fibersnack :-))

Jag ÄLSKADE det turkosa - helt underbart ljuvliga färger å jag grunnade ett bra tag på vad det skulle bli men valet föll på ett kabeltvinnat garn. Inte det enklaste att fotografera å göra rättvisa åt färgen;

Grunnar på en mössa kanske fast.....jag borde ha en kontrastfärg kanhända för mönster. Tex Faux fair isle hat som man kan beskåda finfina exemplar utav på Ravelry (Knittymönster) använder sig ju av melerat garn och så mönstret i enfärgat så det blir en snygg 'grafisk' effekt.
Lite funderingar....garn behöver emellanåt mogna till sig!
Tänkte på reklamen för Sex & the City filmen vad hon önskade sig mest och det var inte en stor diamantring -enjdå hon ville ha en riktigt stor garderob. Jag hade nog slagit till på båda jag ;-))
hihi, men garderober är minsann viktiga förvaringsutrymmen.





Just nu är dte inte något vidare fiberklubbande för min del då jag driver med att greja med vad jag har hemmavid. Nånstans är man nog en tidsoptimist!!!

Hälsar Ingrid
http://grelber.blogs.se/

tisdag 17 juni 2008

GLAD!

Idag blev jag glad ikapp med Tina när jag hittade paketet i brevlådan! Så roligt detta ska bli!
Underbara färger!

måndag 9 juni 2008

Swapa lite fibrer?

Vill bara tipsa om ett spinnrelaterat byte Hush-Hush Handspun Hootenanny

Jag gillar tanken på att det bara är ett paket som ska skickas, och man har 2 månader på sig att spinna 4oz fibrer till sin tilltänkta hemliga kompis och välja ut ytterligare 4oz fibrer som ska skickas ospunna. Och som i alla andra temabyten är man förstås välkommen att stoppa ner lite andra godsaker.

Sista dag att anmäla sig 30/6, utdelning av hemliga kompisar 7/7 och swapen stänger 8/9.

Jag planerar förstås att göra mina inköp på en trevlig spinnbutik i vår närhet ;-)

lördag 7 juni 2008

Färdig med turkosen

Turkos: Först delade jag allt på längden i långa fina stråk (den skär sig motduken men ni förstår principen)



Sen blev det ett raskt spinnande, så jag hann inte med att fotografera....

Jag tvinnade i ett löst tvåtrådigt garn - men inte vet jag hur jag hade spunnit för när den ena spolen var slut hade jag 25 g kvar på den andra (!!) Vad göra - jo det blev 85 g tvåtrådigt och 25 gram kedjetvinnat.



Så här efteråt hade det nog varit bättre och kedjetvinnat alltihop - det blev liksom bättre. (se bilden nedan - kedjetvinnat närmast kameran) )Men jag ska ge bort den stora härvan i födelsedagspresnt och jag tror att hon gillar det här lite lösare.