tisdag 27 maj 2008

Omgång 2

Hej alla klubbmänniskor!
Ifall någon av er undrar vad som hänner med omgång 2 så är läget följande:
Jag hade hoppats kunna skicka iväg första omgången av månadsklubben nu till helgen, så ni skulle få fibrer och garn till början av Juni. Jag väntar dock fortfarande på de fibrer och garner jag ska färga, så jag vet inte om jag hinner få iordning allt under helgen. Men så fort jag får varorna kommer jag sätta igång.

söndag 18 maj 2008

Turkos fotboll

Den här gången drog jag ut alla fibrerna till ett enda långt band och gjorde ett jättestort nystan av det. Nystanet placerades på rockhuvudet och så var det bara att spinna :-) Det funkade mycket bra, rockhuvudet är så halt att bollen snurrade runt efterhand som jag spann.



Och här är resultatet - 580 meter 1-trådigt garn i två härvor. Jag gillade hur färgerna fördelade sig på det här sättet att hantera fibrerna, det blev längre sträckor med samma färg. Nästa problem blir nog att fundera ut hur jag skall kunna behålla färgerna i "vad det nu skall bli". Funderar på någon typ av sommarsjal - färgerna är lite somriga tycker jag och tittar ut på en blå himmel...

söndag 11 maj 2008

Malakit - klart



Som ni kanske minns försökte jag dela fibersvanen i mer blågröna respektive mer gröngula bitar. Dessa spann jag ihop så att början var mer blågrön och slutet mer gulgrönt. Jag har idag kedjetvinnat alltihop till 190 m tretrådigt först blågrönt och sedan gröngult garn. Jag försökte lägga härvan så ni kunde i alla fall ana hur det såg ut. Det blev faktisk rätt lyckat - fast det tog en oändlig tid att spinna tyckte jag. Resultatet blev dock över förväntan
Vantar till vintern kanske.

(Blogger verkar oxå fått spatt så jag kan inte få bort understrykningen...)

söndag 4 maj 2008

Turkos

Nu har jag äntligen börjat titta lite på Turkos! Funderar lite på hur jag skall spinna det... Det är snygga färger som jag gärna vill ha kvar men jag har fortfarande lite svårt att se framför mig hur det kommer att bli efteråt - och skall jag egentligen ha 1-tr, 2-tr eller 3-tr??