söndag 26 oktober 2008

Avundsjuk

Nu har jag spunnit "Avundsjuk". Jag är inte helt nöjd med resultatet. Jag och min nya spinnrock har inte riktigt lärt känna varandra än, och jag har noll kontroll på hur det blir. Jag delade upp ullen på längden åtta gånger och tänkte att jag skulle lyckas spinna lika långa stycken av varje  färg, så att färgerna fortfarande skulle vara separerade när jag tvinnade tvåtrådigt. Det gick väl sådär, får jag lov att erkänna :-P
Och hur sjutton lyckas man tvinna lagom på spinnrock? Jag fick ta fram sländan och fixa till tvinningen lite efteråt för att garnet skulle kännas användbart.
244 meter tvåtrådigt fick jag ihop i alla fall. Det kan förhoppningsvis bli ett par vantar.

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Lagom är ju en definitionsfråga. Beror ju lite på om det ska vara entrådigt eller tvåtrådigt och om man vill ha högre WPI på det tvåtrådiga.

Annars beror det ofta på att man har för hård eller lös inmatning. Jag har aldrig brytt mig om att plugga in vad de olika delarna på spinnrocken heter, men den skruven som man spänner bandet som håller håller gaffeln (flyer) som håller spolen. Ju hårdare man spänner bandet desto snabbare matas garnet på spolen och om man då inte håller emot så blir det ofta för lite tvinnat. har man det däremot för löst så matar det ju inte in alls.

I övrigt får man stanna ibland och titta efter. Jag brukar få det ojämt och olika hela tiden om jag inte konsentrerar mig

Det ser ut att vara väldigt jämt tvinnat nu i alla fall även om du fick ta till sländan. Hoppas vi får se de färdiga vantarna snart.

Åsa i Skuttunge sa...

Det kanske inte blev som du hade tänkt dig , men jag som inte hade tänkt nått tycker i alla fall att det är snyggt - fast det är blått=))
Egentligen har jag bara en sak att säga -övning ger färdighet!