lördag 31 januari 2009

Nykomling och nybörjare

Hej! Marie heter jag. Ny på allt inom spinnande, men äger en spinnrock se'n en tid, dvs nästan två :) Var iväg till en äldre man som skulle lära mej spinna, men vi var först tvungna att meka lite med min spinnrock, och det slutade med att jag åkte till syrran och hämtade en att plocka delar från. Jag hann iallafall lära mej att karda, och att göra 'tjämlor' som det tydligen heter på småländska=de lösa korvar som man sedan spinner av.
Innan jag hann komma iväg för nästa lektion drabbades jag av ett mycket elakt diskbråck, så nu kan jag inte ens köra bil...mycket irriterande---jag skulle vid det här laget sitta och spinna Hela Tiden annars!
Igår kom det vackra Blåmes-paketet i brevlådan :) Jag kan ju iallafall karda det, men hur kardar jag den här långa korven?? Den ull jag kardade hos gubben var ju 'lös' ull i stora fluffiga högar. Tacksam för tips!

tisdag 20 januari 2009

Avundsjuk

Det tar sin lilla tid men här är äntligen "Avundsjuk". Jacob-ull och norsk naturfärgad lite grov ull passade bra ihop tyckte jag, det blev ungefär 250 m 2-trådigt garn tänkt till slitstarka strumpor. Jag är mycket nöjd med garnet - även om det är lite ojämnt efter allt experimenterande med min nygamla spinnrock. Det var mycket svårt att fotografera men den här bilden visar i varje fall färgerna bättre än bilderna på bloggen...

tisdag 6 januari 2009

En mössa till...


Massor av mössor blir det. Men det får man väl räkna med så här års. Här är min mammas senaste i röd merino. Gillar verkligen hur de tre röda nyanserna blandade sig då jag spann. Mönstret är Short-Row Hat. Det blev ca 200 m garn 2-trådigt av 100 g ull. Fick en del garn över så det kan nog bli en liten barnmössa också.

Blodapelsin


Jag har kommit lite efter med klubbfibrerna, men det produceras en del garn och mössor i andra färger. Här är lilla Ellens nya varma mössa i riktigt tjock alpaca (det blev ca 40 m tvåtrådigt garn av 50 g). Färgen är blodapelsin och Ellen verkar trivas i den!

söndag 4 januari 2009

Östersjön

Östersjön är nog min favorit i månadsklubben hittills. Underbar färg, lite för varm för att passa mig, men perfekt till min far. Underbar ull. BFL är nog min absoluta favoritull. Och alldeles lagom mycket variation i färgen för att ge ett levande garn utan att bli rörigt.
Jag gjorde ett försök att spinna lite tjockare, och det blev kanske lite tjockare än jag tänkte mig. Men väldigt bra ändå. Spann rakt av utan att fundera på färgerna något, tretrådigt och fick 135 meter. Mitt bästa garn hittills tror jag.


Gav härvan till pappa i julklapp och sa åt honom att välja ett mössmönster så skulle jag sticka åt honom. Han valde Armando Hat, och så här blev resultatet. Väldigt bra tycker jag :)