onsdag 10 september 2008

Glad har snart blivit en basker.

Jag har använt Glad (3-trådigt) till en basker. Det är första gången jag försöker mig på Fair Isle. Och fast baskern är gode knölig, är jag nöjd över att överhuvudtaget blvit klar med den.




Den ligger på blockning och jag hoppas att den blir bra (större och plattare) för den var ganska liten. Jag kastade om färgerna och använde det svarta garnet (Kampes) som CC (kontrast färg?) för det var enklare att följa diagrammen: svart ruta - svart garn.


söndag 7 september 2008

Glad har blivit kofta


Så har mitt glad-garn blivit en liten, liten kofta. Det blev en Baby Surprise Jacket. Ett väldigt roligt mönster att sticka. Elizabeth Zimmermans mönster är härliga. Mer som ett recept än som ett mönster, och jag gillar hennes pratiga texter. Och den här lilla koftan är verkligen ett mysterium. Man stickar och stickar på ett oformligt stycke, och förstår inte alls hur det ska kunna bli ett klädesplagg. Men så viker man lite och vips så är det en jättesöt liten babykofta.
Jag är jättenöjd med resultatet. Jag tycker att färgerna i "glad" verkligen passar till barnsaker. Men den är liten. Väldigt liten. Nog för att nyfödda är små. Men såhär små? Om inte annat får den väl bli en dockkofta.

Kanske blir det en liten mössa också, av resten av garnet. Jag har nästan hälften kvar.

måndag 1 september 2008

Färdig och mohairfråga.

Äntligen är jag färdig med Avundsjuk. Jag hade 100 gram grå Jacob som jag spann när jag ändå var i farten.








Det blev 1-trådigt och ca 600 meter av varje färg. Jag funderar på en Wool Peddler's Shawl, med det gråa tll det rätstickade partiet och den färgade till spetsbården (fast jag kommer att använda mindre stickor än i beskriningen).

Är det någon som spunnit mohairen? Har någon tips på hur mohair blir bäst: 2-trådigt?